Main Home: http://costasvergos.blogspot.gr Όλα τα βίντεο των εκπομπών: http://www.youtube.com/user/perigrammata

18. Καταστροφικά Σενάρια, 25/2/2012

Παρουσίαση: Σπύρος Γεωργαράς. Συνομιλεί με
Στράτο Θεοδοσίου, Πανεπ. Καθηγητή Αστρονομίας.
Τέλη Κοτινά, Μαθηματικό, πρ. Πρ. Αστρ. Εταιρ. Κέρκ.
Εδώ και αρκετό καιρό όλος ο πληθυσμός της χώρας μας ανησυχεί για τη μοίρα της πατρίδας μας και του λαού μας. Tαυτόχρονα ένα μέρος της κοινωνίας μας προβληματίζεται από κηρύγματα και προφητείες που επαγγέλλονται το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012 εξαιτίας συγκεκριμένων φυσικών αιτίων! Πάντοτε με σκοπό το κέρδος! Τις περισσότερες φορές η εξήγηση αυτών των αιτίων παρατίθενται σε πολυτελή βιβλία που διατίθενται προς πώληση σε αρκετά τσουχτερές τιμές.
Τα βιβλία εξηγούν, με αντιεπιστημονικό τρόπο βέβαια, πως ακριβώς θα καταστραφεί ολόκληρος ο κόσμος. Άλλες φορές η εξήγηση αυτών των αιτίων γίνεται από τηλεοπτικές εκπομπές υψηλής θεαματικότητας, αλλά χαμηλής ή και μηδενικής επιστημονικής αξίας! Εκεί πολλοί «ερευνητές» ανενδοίαστα προσπαθούν να μας εξηγήσουν τα ανεξήγητα! Ακόμη και πολλές κινηματογραφικές ταινίες συμβάλλουν στην καλλιέργεια της κοινωνικής συνείδησης πάνω σε μια αναπόφευκτη και επικείμενη καταστροφή.
Η φιλοσοφία του Φόβου
Ο fόβος αποτελεί μια πανάρχαια μέθοδο υποταγής των ανθρώπινων συνειδήσεων.
Ο φοβισμένος άνθρωπος είναι ένας υποταγμένος άνθρωπος. Ένα πλάσμα έτοιμο να υπακούσει, να ανεχθεί και να παραδοθεί χωρίς αντίδραση σε ότι οι άλλοι του επιβάλλουν. Αυτή η φιλοσοφία του φόβου πρέπει να βρει απέναντι της τον άνθρωπο της γνώσης και της συνειδητοποιημένης αντίστασης: τον άνθρωπο που, μέσω της παιδείας και της προσωπικής του καλλιέργειας, κατανοεί την πραγματική φύση του κόσμου και την συμπαντική ενότητα των πάντων.
Τα ημερολόγια των Μάγια
Κατά τη γνώμη των «ερευνητών» όλα ξεκινούν από τα ημερολόγια των Μάγια.
Οι Μάγια είχαν εμμονή με την μέτρηση του χρόνου. Χρησιμοποιούσαν πολλά και διαφορετικά ημερολόγια. Το πιο παλιό ήταν εκείνο που μετρούσε 13 μήνες των 20 ημερών (260 μέρες). Το πιο διαδεδομένο ήταν εκείνο με περίοδο 52 ετών. Το ημερολόγιο  «Η Μεγάλη Μέτρηση», που μας ενδιαφέρει εδώ, προσδιόριζε μια περίοδο 5.125 ετών. Ξεκίνησε στις 11/8/ 3114 π.Χ. και ολοκληρώνεται στις 21/12/2012 μ.Χ.. Είχε βάση το 20 και ξεκινούσε από το 0.0.0.0.0. Η πρώτη μέρα ήταν η  0.0.0.0.1. Η μέτρηση συνεχιζόταν έτσι μέχρι την 13.0.0.0.0. Αυτή την μέρα λένε ότι κατά τους Μάγια κάτι κακό θα συμβεί! Η μέρα όμως 13.0.0.0.0  αντιστοιχεί στις 21/12 /2012 μ.Χ. - 5.126 χρόνια αφότου ξεκίνησε το μέτρημα του ημερολογίου.
Άραγε σταμάτησε εκεί το ημερολόγιο γιατί ο δημιουργός του βαρέθηκε να μετρήσει παραπάνω μέρες ή γιατί θα επαληθευτεί η προφητεία των Μάγια;
Η προφητεία των Μάγια.
Κατά τους «ερευνητές» οι Μάγια πίστευαν ότι την ημέρα 13.0.0.0.0  η Γη θα βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τον Ήλιο και το κέντρο του Γαλαξία μας.
(Για την Ελλάδα θα συμβεί στις 13 και 13 πρώτα λεπτά της 21ης του Δεκέμβρη του 2012.
Θα συμπέσει ο Ήλιος προοπτικά με το κέντρο του Γαλαξία ;
Ποτέ δεν μπορεί να συμπέσει προοπτικά ο ηλιακός δίσκος με το κέντρο του Γαλαξία.
Το πλησιέστερο που μπορεί να φτάσει ο Ήλιος προοπτικά στο γαλαξιακό κέντρο είναι 50 και αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο στις 18 Δεκεμβρίου και όχι στις 21 Δεκεμβρίου!
Όμως ας υποθέσουμε ότι θα συμπέσει !
Κατά τους «ερευνητές» τότε θα συμβεί κάποιο από τα επόμενα 3 κυρίως σενάρια:
- Μετατόπιση του άξονα περιστροφής της Γης και  αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής της μέχρι και πλήρης ακινητοποίηση της!
- Αντιστροφή των μαγνητικών πόλων!
- Καταιγισμός της Γης από πανίσχυρη και θανατηφόρα ακτινοβολία γ προερχόμενη από το κέντρο του Γαλαξία μας
Μετατόπιση του άξονα περιστροφής της Γης
Η μετατόπιση του άξονα περιστροφής ενός πλανήτη  είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο και από ότι μέχρι τώρα γνωρίζουμε έχει συμβεί μόνο 2 φορές στα 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια ζωής του ηλιακού συστήματος στους πλανήτες Ουρανό και Αφροδίτη.
Είναι δε εξαιρετικά σπάνιο γεγονός, διότι η αλλαγή του προσανατολισμού του άξονα περιστροφής ενός πλανήτη απαιτεί τεράστιες δυνάμεις και κατακλυσμιαία γεγονότα!
Η περιστροφή ενός πλανήτη είναι κληρονομιά του τρόπου δημιουργίας του και η σταθερότητα της περιστροφής του είναι συνέπεια ενός σπουδαίου νόμου διατήρησης της φυσικής: του νόμου διατήρησης της περιστροφικής κίνησης.
Όσοι από εμάς οδηγούμε ποδήλατο πρέπει να γνωρίζουμε ότι η «ισορροπία μας» οφείλεται σε αυτό το νόμο. Ισορροπούμε πάνω στο ποδήλατο μονάχα όταν οι ρόδες του περιστρέφονται και το ποδήλατο κινείται. Είναι εξαιρετικά δύσκολη η ισορροπία πάνω σε ακίνητο ποδήλατο, δηλαδή όταν οι ρόδες δεν περιστρέφονται. Η ισορροπία μας οφείλεται στο γεγονός ότι ο άξονας περιστροφής της κάθε ρόδας τείνει να διατηρήσει την κατεύθυνση του σταθερή και έτσι δεν μας «επιτρέπει» να πέσουμε.
Η περίπτωση του Ουρανού.
Ο Ουρανός περιστρέφεται γερμένος στο πλάι (σαν να κουράστηκε) .
Προφανώς ο άξονας περιστροφής στράφηκε εξαιτίας μιας σύγκρουσης με έναν μεγάλο αστεροειδή ή εξαιτίας των πανίσχυρων βαρυτικών επιδράσεων του Δία και του Κρόνου πάνω στον Ουρανό.
Η περίπτωση της Αφροδίτης.
Η Αφροδίτη σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους πλανήτες περιστρέφεται με αντίθετη φορά.
Στο μακρινό παρελθόν θα συνέβη κάποιο κατακλυσμιαίο γεγονός π.χ. σύγκρουση πλανητών,  που ανάγκασε την Αφροδίτη να αναποδογυρίσει (άξονας περιστροφής της αναστράφηκε)!
Είναι δυνατόν να συμβεί το ίδιο με τη Γη;
Η ενέργεια περιστροφής της Γης είναι τεράστια και ο άξονας περιστροφής πολύ σταθερός. Θα χρειαστεί μια πολύ κοντινή βαρυτική αλληλεπίδραση με ένα δεύτερο σώμα πλανητικών διαστάσεων για να αναπτυχθεί η αναγκαία ροπή, που θα αλλάξει τον προσανατολισμό του άξονα περιστροφής. Μια τέτοια αλληλεπίδραση θα πρέπει να διαρκέσει αρκετές μέρες και οι τεράστιες δυνάμεις που θα αναπτυχθούν θα λιώσουν την επιφάνεια της Γης και θα εκδιώξουν την ατμόσφαιρα της. Η βιόσφαιρα θα καταστραφεί και οι μόνοι επιζώντες θα είναι ίσως μερικά βακτήρια. Παρολαυτά οι «ερευνητές» ισχυρίζονται, χωρίς καμία επιστημονική επιβεβαίωση, ότι υπάρχει ένας «δωδέκατος» πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, ο Νιμπίρου, που μας επισκέπτεται περιοδικά (σε τακτά χρονικά διαστήματα) και μπορεί να καταστρέψει τη Γη. Ο Νιμπίρου αναφέρεται στους μύθους των Σουμερίων να είναι η πατρίδα των Ανουνάκι, που ήταν οι δημιουργοί της ανθρώπινης φυλής! Στους αρχαίους  Έλληνες εμφανίζεται με το όνομα Νέμεσις. Οι Εβραίοι ονομάζουν τους κατοίκους του Νιμπίρου Νεφελίμ. Σύμφωνα με τα σενάρια ο Νιμπίρου θα φτάσει το 2012 και με τις βαρυτικές παρέλξεις του θα καταστρέψει τη Γη! Βέβαια το ότι έρχεται το έχουν προβλέψει και άλλες φορές στο παρελθόν. Τον περίμεναν το 2003 και μετά το 2005!
Όμως όλες οι γεωλογικές μας μελέτες επιβεβαιώνουν ότι, ενώ στα τελευταία ένα δισεκατομμύριο χρόνια έχουν συμβεί πολλές μαζικές εξαφανίσεις ειδών, δεν φαίνεται να παρουσιάζουν περιοδικότητα δηλαδή να συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως θα έπρεπε,  αν τις προκαλούσε η επαναλαμβανόμενη περιοδική επανεμφάνιση του φανταστικού πλανήτη Νιμπίρου.
Αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου της Γης.
Εχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και θα ξανασυμβεί πολλές φορές και στο μέλλον. Καθώς ο πλανήτης μας περιστρέφεται, ο λιωμένος σίδηρος του πυρήνα ρέει ελεύθερα και μαζί με αυτόν ρέουν και τα ελεύθερα ηλεκτρόνια του,  δημιουργώντας ένα ισχυρό ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το ηλεκτρικό ρεύμα είναι η αιτία της δημιουργίας του μαγνητικού πεδίου της Γης. Το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται αγκαλιάζει όλον τον πλανήτη και προσεγγίζει σε μορφή το μαγνητικό πεδίο ενός ευθύγραμμου μαγνήτη. Το μαγνητικό πεδίο της γης μας προφυλάσσει από τα ταχύτατα κινούμενα φορτισμένα σωματίδια που έρχονται από το διάστημα και είναι επιβλαβή για τη ζωή,  διότι τα εκτρέπει και δεν τους επιτρέπει να φτάσουν στην επιφάνεια του πλανήτη μας.
Η αναστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά δεν είναι περιοδικό φαινόμενο. Είναι ένα φαινόμενο χαοτικό και επομένως δεν επιδέχεται κανενός είδους «πρόβλεψη». Η τελευταία φορά που συνέβη ήταν πριν 750.000 χρόνια, και κατά μέσο όρο συμβαίνει κάθε 250.000 χρόνια.
Το πότε θα συμβεί και το γιατί θα συμβεί η Φυσική δεν το γνωρίζει ακόμη.
Στα τελευταία 160 εκατομμύρια χρόνια η πιο μακρά σταθερή περίοδος του μαγνητικού πεδίου χωρίς να αντιστραφεί ήταν 40 εκατομμύρια χρόνια , ενώ η πιο μικρή ήταν μερικές εκατοντάδες χρόνια. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το μαγνητικό πεδίο δεν είναι στατικό, είναι μια δυναμική οντότητα. Για παράδειγμα στην εποχή μας ο μαγνητικός πόλος που βρίσκεται κοντά στο γεωγραφικό  Βορρά ,  μετακινείται βόρεια στην περιοχή του Καναδά με ταχύτητα 40 Km το χρόνο.
Πρέπει να φοβόμαστε μια αναστροφή των πόλων ;
Όχι γιατί ποτέ το μαγνητικό πεδίο της Γης δεν θα μηδενιστεί. Αλλά έστω και αν μειωθεί σημαντικά, η ατμόσφαιρα μας με το στρώμα του όζοντος (εφόσον αποδειχθούμε ικανοί να το διατηρήσουμε), είναι από μόνη της επαρκής ασπίδα για να μας προφυλάξει από την κοσμική ακτινοβολία.
Καταιγισμός της Γης από πανίσχυρη και θανατηφόρα ακτινοβολία γ προερχόμενη από το κέντρο του Γαλαξία μας
Οι Ριπές Ακτίνων γ είναι πράγματι το πιο ισχυρό φαινόμενο που συμβαίνει στο Σύμπαν μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Μια ριπή ακτίνων γ έχει την ισχύ ενός δισεκατομμυρίου τρισεκατομμυρίων άστρων σαν τον Ηλιο μας και ένα τεράστιο μήκος εκατοντάδων ετών φωτός. Οι επιστημονικές μελέτες που έχουμε κάνει με τη βοήθεια εξειδικευμένων δορυφόρων έχουν δείξει ότι: Οι ριπές φαίνεται να έρχονται από τυχαία σημεία του διαστήματος, περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα και  διαρκούν από χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι και μερικά δευτερόλεπτα. Όλες όμως προέρχονται από άλλους γαλαξίες δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας. Καμία δεν έχει προέλθει από το κέντρο του Γαλαξία μας. Ακόμη δεν γνωρίζουμε την πραγματική αιτία αυτού του φαινομένου, οι αστροφυσικοί θεωρούν ότι αιτίες θα μπορούσαν να είναι: Ο εκρηκτικός θάνατος ενός τεράστιου άστρου ή η σπειροειδής εκρηκτικός εναγκαλισμός ενός ζευγαριού άστρων νετρονίων ή και εκρήξεις από υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που δεν μπορούν να αφομοιώσουν τα υλικά που καταβροχθίζουν. Υπάρχουν επιστήμονες που πιστεύουν ότι η μαζική εξαφάνιση ειδών πριν 450 εκατομμύρια χρόνια μπορεί να οφείλεται σε μια ριπή ακτίνων γ από απόσταση 500 ετών φωτός . Μια τέτοια ριπή θα μπορούσε να καταστρέψει το μισό στρώμα του όζοντος και να θανατώσει όσους θαλάσσιους οργανισμούς  εκείνη την εποχή ζούσαν σε μικρά βάθη. Εντούτοις οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι ριπές συμβαίνουν σε γαλαξίες φτωχούς σε μέταλλα. Σε γαλαξίες όπως και ο δικός μας , που είναι πλούσιοι σε μέταλλα οι ριπές έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να συμβούν.
Είμαι σίγουρος ότι στις 22/12 /2012 μ.Χ. ξαναδιαβάζοντας αυτές τις γραμμές δεν θα χρειαστεί να αλλάξω το παραμικρό.
Αγαπητοί αναγνώστες σας εύχομαι μακροημέρευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.